A fánk hozzávalóinak langyosnak, de minimum szobahőmérsékletűnek kell lennie.
Egy dl langyos tejbe, egy kávéskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral jól elkeverjük.
A lisztet átszitáljuk, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük.
Sütés előtt a fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk. Bő, közép meleg olajban sütjük úgy, hogy először a felső része kerüljön az olajba. Fedő alatt aranyszínűre sütjük, megfordítjuk, a másik felét is megsütjük, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.