Erőleves
Hozzávalók
-
35
dkg
marhahús
-
35
dkg
marhacsont
-
1
db
tojás fehérje
-
1
evőkanál
paradicsompüré
-
3
db
sárgarépa
-
2
db
fehérrépa
-
1/2
db
zellergumó
-
1
csokor
zellerzöld
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
1
db
zöldpaprika
-
1
db
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
só
-
szemes bors
-
reszelt szerecsendió
Elkészítés
-
A marhacsontot leforrázzuk, hideg vízzel lemossuk, a marhahúst ledaráljuk.
-
A pradicsompürét elkeverjük a kissé felvert tojás fehérjével és a darált hússal, majd felengedjük 2,5 l hideg vízzel. Beletesszük a csontot és megsózzuk, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
-
Közben megtisztítjuk a zöldségeket is, és a fűszerekkel együtt a leveshez adjuk.
-
4 órán keresztül épphogy gyöngyözve főzzük.
-
A tűzről levéve 15-20 percig ülepedni hagyjuk, majd ritka szövésű vásznon vagy tiszta konyharuhán átszűrjük.