Erőleves

Hozzávalók

  • 35 dkg marhahús
  • 35 dkg marhacsont
  • 1 db tojás fehérje
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zellergumó
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szemes bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A marhacsontot leforrázzuk, hideg vízzel lemossuk, a marhahúst ledaráljuk.
  2. A pradicsompürét elkeverjük a kissé felvert tojás fehérjével és a darált hússal, majd felengedjük 2,5 l hideg vízzel. Beletesszük a csontot és megsózzuk, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket is, és a fűszerekkel együtt a leveshez adjuk.
  4. 4 órán keresztül épphogy gyöngyözve főzzük.
  5. A tűzről levéve 15-20 percig ülepedni hagyjuk, majd ritka szövésű vásznon vagy tiszta konyharuhán átszűrjük.