Egyszerű sajtos rúd

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 kiskanál
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna
  • 1/2 dl tej
  • a kenéshez és szóráshoz:

  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Beletesszük a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbónát, sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal és a sóval.
  3. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.