Édes-savanyú mártás

Hozzávalók

  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 db sárgarépa
  • 10 dkg kockázott ananász (friss vagy konzerv)
  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db húsleveskocka (vagy 1/2 liter alaplé)
  • ízlés szerint:

  • fehér borecet
  • cukor
  • szecsuáni bors
  • csilipehely vagy krém

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépát, a felkockázott gombát, paprikát, zellert, és a felaprózott fokhagymát.
  2. Kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét.
  3. Felöntjük a leveskockából, vagy alapléből készült lével.
  4. Hozzáadjuk az ananászt, sózzuk, ketchuppel, cukorral, szecsuani borssal, csilivel és az ecettel ízesítjük, és készre főzzük.
  5. Pirított csirkemellcsíkokkal, üvegtésztával tálaljuk.