Édes-savanyú mártás
Hozzávalók
-
1
db
piros kaliforniai paprika
-
10
dkg
szeletelt gomba
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1 kis
doboz
paradicsompüré
-
1
db
sárgarépa
-
10
dkg
kockázott ananász
(friss vagy konzerv)
-
3
evőkanál
ketchup
-
2
evőkanál
olaj
-
1
db
húsleveskocka
(vagy 1/2 liter alaplé)
ízlés szerint:
-
só
-
fehér borecet
-
cukor
-
szecsuáni bors
-
csilipehely vagy krém
Elkészítés
-
A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépát, a felkockázott gombát, paprikát, zellert, és a felaprózott fokhagymát.
-
Kicsit pirítjuk, majd belekeverjük a paradicsompürét.
-
Felöntjük a leveskockából, vagy alapléből készült lével.
-
Hozzáadjuk az ananászt, sózzuk, ketchuppel, cukorral, szecsuani borssal, csilivel és az ecettel ízesítjük, és készre főzzük.
-
Pirított csirkemellcsíkokkal, üvegtésztával tálaljuk.