Édes-savanyú mártás 2
Hozzávalók
-
1
db
sárgarépa
-
1
db
kaliforniai paprika
-
1
fej
vöröshagyma
-
1
gerezd
fokhagyma
-
1
doboz
ananász konzerv
-
2
doboz
sűrített paradicsom
(70 gr-os)
-
2
evőkanál
cukor
-
1
evőkanál
olaj
-
1
mokkáskanál
chilikrém
(elmaradhat)
-
2
cm
gyömbér
(elmaradhat)
-
szójaszósz
(ízlés szerint)
-
fehérbor ecet
(ízlés szerint)
Elkészítés
-
A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát, kaliforniai paprikát vékony szálakra vágjuk, a fokhagymát, gyömbért lereszeljük, majd az olajon néhány perc alatt átpirítjuk.
-
Három-négy karika ananászt is felaprítunk.
-
Az ananászkonzerv levét a sűrített paradicsommal, cukorral, ecettel és szójaszósszal elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt és a chilikrémet.
-
Pár perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, ízesítjük még ecettel, cukorral, sóval.