Édes-savanyú csirkemell
Hozzávalók
60
dkg
csirkemellfilé
20
dkg
kaliforniai paprika
20
dkg
ananász konzerv
10
dkg
lilahagyma
10
dkg
sárgarépa
1
kiskanál
reszelt gyömbér
2
evőkanál
ketchup
1
evőkanál
sűrített paradicsom
kb. 2
dkg
cukor
kb. 2
evőkanál
fehérborecet
kb. 4
evőkanál
sötét szójaszósz
2
evőkanál
olaj
1
mokkáskanál
chili- vagy cseresznyepaprikakrém
1
kiskanál
étkezési keményítő
bors
só
Elkészítés
A csirkemellet csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk, és két evőkanál szójaszószban legalább egy órát pácoljuk.
A hagymát megtisztítjuk, először félbe, majd szálasra vágjuk.
A kaliforniai paprikát, az ananászt és a sárgarépát kisebb kockákra daraboljuk.
Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, melyet pár percig pirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt, mellyel még egy keveset pirítjuk.
Ezt követően belekeverjük a ketchupot, paradicsompürét, reszelt gyömbért.
Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, borecettel, a maradék szójaszósszal és a csípős paprikával.
Ha a mártás túl sűrű lenne, az ananász levével hígítsuk.
Lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, ekkor a keményítőt kevés hidegvízzel csomómentesre keverjük, és a szószt kissé besűrítjük vele.
Köretként párolt rizs illik hozzá.
Recept megjegyzései
4 adag/1437 kcal, 1 adag/359 kcal