Édes-savanyú csirkemell

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 20 dkg ananász konzerv
  • 10 dkg lilahagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 kiskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • kb. 2 dkg cukor
  • kb. 2 evőkanál fehérborecet
  • kb. 4 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál chili- vagy cseresznyepaprikakrém
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • bors

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk, és két evőkanál szójaszószban legalább egy órát pácoljuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, először félbe, majd szálasra vágjuk.
  3. A kaliforniai paprikát, az ananászt és a sárgarépát kisebb kockákra daraboljuk.
  4. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, melyet pár percig pirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt, mellyel még egy keveset pirítjuk.
  5. Ezt követően belekeverjük a ketchupot, paradicsompürét, reszelt gyömbért.
  6. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, borecettel, a maradék szójaszósszal és a csípős paprikával.
  7. Ha a mártás túl sűrű lenne, az ananász levével hígítsuk.
  8. Lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, ekkor a keményítőt kevés hidegvízzel csomómentesre keverjük, és a szószt kissé besűrítjük vele.
  9. Köretként párolt rizs illik hozzá.
Recept megjegyzései

4 adag/1437 kcal, 1 adag/359 kcal