Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk, és két evőkanál szójaszószban legalább egy órát pácoljuk.
- A hagymát megtisztítjuk, először félbe, majd szálasra vágjuk.
- A kaliforniai paprikát, az ananászt és a sárgarépát kisebb kockákra daraboljuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, melyet pár percig pirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt, mellyel még egy keveset pirítjuk.
- Ezt követően belekeverjük a ketchupot, paradicsompürét, reszelt gyömbért.
- Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, borecettel, a maradék szójaszósszal és a csípős paprikával.
- Ha a mártás túl sűrű lenne, az ananász levével hígítsuk.
- Lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, ekkor a keményítőt kevés hidegvízzel csomómentesre keverjük, és a szószt kissé besűrítjük vele.
- Köretként párolt rizs illik hozzá.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1437 kcal, 1 adag/359 kcal