Édes-savanyú csirkemell

Édes savanyú csirkemell

Hozzávalók

0/16Hozzávalók

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A csirkemellet csíkokra, vagy kisebb kockákra vágjuk, és két evőkanál szójaszószban legalább egy órát pácoljuk.
  • A hagymát megtisztítjuk, először félbe, majd szálasra vágjuk.
  • A kaliforniai paprikát, az ananászt és a sárgarépát kisebb kockákra daraboljuk.
  • Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a húst, melyet pár percig pirítunk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt, mellyel még egy keveset pirítjuk.
  • Ezt követően belekeverjük a ketchupot, paradicsompürét, reszelt gyömbért.
  • Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünk szerint ízesítjük cukorral, borecettel, a maradék szójaszósszal és a csípős paprikával.
  • Ha a mártás túl sűrű lenne, az ananász levével hígítsuk.
  • Lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul, ekkor a keményítőt kevés hidegvízzel csomómentesre keverjük, és a szószt kissé besűrítjük vele.
  • Köretként párolt rizs illik hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1437 kcal, 1 adag/359 kcal