Édes-savanyú csirkecomb

Édes savanyú csirkecomb

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a páchoz:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a megtisztított, kettévágott csirkecombokra. Folpackkal lefedve, minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.
  • Egy tepsit vagy jénait olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkedarabokat, leöntjük a páclével, és borsot őrölünk rá. (Sózni nem kell, mert a szójaszósztól a hús kellően sós.)
  • 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1,5 órát sütjük, amíg hús teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
  • Üvegtésztával tálaljuk, amelyhez felhasználjuk a tepsiben maradt páclevet.
  • A forró vízzel leöntött tésztát 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük.
  • Egy kiskanál étkezési keményítőt fél dl hidegvízzel elkeverünk.
  • A leszűrt tésztát forró serpenyőbe szedjük, ráöntjük a feloldott keményítőt és a megmaradt páclevet, összeforgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk.
Mennyiség: 1 személyre