Ecetes fokhagyma

Hozzávalók

  • 50 dkg fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 1,5 dl 10 %-os ecet
  • 5 dkg cukor
  • 2 kiskanál mustármag
  • 2 kiskanál koriandermag
  • 2 kiskanál szemes bors
  • babérlevél (üvegenként 1 db)

Elkészítés

  1. A fokhagymát gerezdjeire bontjuk és megtisztítjuk.
  2. A többi összetevőből felöntő levet forralunk.
  3. A megtisztított fokhagyma gerezdeket kisebb üvegekbe töltjük. Mindegyikbe beleteszünk 1 db babérlevelet is, és ráöntjük a felforrt levet.
  4. Az üvegek tetejét lazán rácsavarjuk, forró vízbe téve kidunsztoljuk. (Addig, míg a buborékok az üvegben is megjelennek.) A vízből kivéve az üvegek tetejét rászorítjuk.