Ecetes fokhagyma
Hozzávalók
-
50
dkg
fokhagyma
-
5
dl
víz
-
1,5
dl
10 %-os ecet
-
5
dkg
cukor
-
2
kiskanál
mustármag
-
2
kiskanál
koriandermag
-
2
kiskanál
szemes bors
-
babérlevél
(üvegenként 1 db)
-
só
Elkészítés
-
A fokhagymát gerezdjeire bontjuk és megtisztítjuk.
-
A többi összetevőből felöntő levet forralunk.
-
A megtisztított fokhagyma gerezdeket kisebb üvegekbe töltjük. Mindegyikbe beleteszünk 1 db babérlevelet is, és ráöntjük a felforrt levet.
-
Az üvegek tetejét lazán rácsavarjuk, forró vízbe téve kidunsztoljuk. (Addig, míg a buborékok az üvegben is megjelennek.) A vízből kivéve az üvegek tetejét rászorítjuk.