Duplalecsó

Dupla lecsó

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A hagymát vékony szeletekre, a zöldpaprikát karikára, a paradicsomot kis kockákra vágjuk.
  • A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, és a szalonna zsírján a vöröshagyma egynegyedét üvegesre pároljuk.
  • Erre rátesszük a zöldpaprika egynegyedét, megsózzuk és fedő alatt üvegesre pároljuk.
  • A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és rádobjuk az összes kockára vágott paradicsomot. Megkeverjük, és fedő alatt addig főzzük, amíg a paradicsom összeesik.
  • Ezután a lecsóalapot turmixgépen lepasszírozzuk. Kevés olajon/zsíron a maradék hagymát üvegesre sütjük, hozzáöntjük a lepasszírozott lecsót, ha forr hozzáadjuk a pörköltkockát. Beletesszük a maradék zöldpaprikát, a pici cukrot. Ha kell újra sózzuk, hozzáadjuk – ha van – a karikára vágott kolbászt, és készre főzzük.
Mennyiség: 1 személyre