Dubarry szelet

Dubarry szelet

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a besamel mártáshoz

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük.
  • A hússzeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe forgatva, kevés forró olajban hirtelen kisütjük. A kisütött hússzeleteket egy vajjal kikent jénaiba, vagy kisebb tepsibe tesszük. A karfiolt egyenletesen a hússzeletek tetejére halmozzuk.
  • A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és fehéredésig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, és besűrítjük.
  • Levéve a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat, a tejszínt és a reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és kevés szerecsendiót reszelünk bele. A besamelt a karfiolos hússzeletekre öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
  • Párolt rizzsel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre