Daramorzsa (Grízsmarni)

Daramorzsa

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tojásokat kettéválasztjuk.
  • A hozzávalókat - a tojásfehérje kivételével - egy tálban jól összekeverjük, és két-hároim órára a hűtőszekrénybe tsszü, hogy a daraszemcsék kellően megduzzadjanak.
  • Sütés előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a többihez keverjük.
  • Egy teflon serpenyőbe vajat forrósítunk, majd mintha palacsintát sütnénk, egy jó merőkanállal beleteszünk a tésztából. Ha az alja pirosra sült, 1-2 perc, egy fakanállal alányúlunk és megfordítjuk, azonnal elkezdjük a fakanállal falatokra szaggatni.
  • Mikor kész tányérra tesszük, majd a következő adaggal ugyanígy járunk el.
  • Tálaláskor baracklekvárral, porcukorral kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Horváth Ilona recept