Cukkinis-pesztós penne natúr csirkemellel

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pesztó (konzerv vagy házi készítésű)
  • 40 dkg pennetészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 evőkanál fenyőmag
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • őrölt bors
  • kakukkfű

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt félretesszük.
  2. A cukkinit burgonyahámozóval vékony szeletekre hántjuk, és a szalonnazsíron pirítani kezdjük. Meghintjük sóval, őrölt borssal és egy kevés kakukkfűvel. Amikor a cukkini aranybarnára pirult rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, amellyel még rövid ideig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!) A cukkinit kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk.
  3. A visszamaradt zsíron - lehet egy kevés olajjal kiegészíteni - a felszeletelt, besózott és borsozott csirkemellet megsütjük (kb. 3-4 perc oldalanként).
  4. A pennetésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a cukkínivel és a pesztóval. A tésztát tányérra szedjük, meghintjük a szalonnapörccel, a szárazon megpirított fenyőmaggal, valamint a parmezánnal, és mellé helyezzük a csirkemell szeleteket.
Recept megjegyzései

4 adag/2 740 kcal, 1 adag/685 kcal