Cukkinis-pesztós penne natúr csirkemellel

Cukkinis-pesztós penne natúr csirkemellel

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt félretesszük.
  • A cukkinit burgonyahámozóval vékony szeletekre hántjuk, és a szalonnazsíron pirítani kezdjük. Meghintjük sóval, őrölt borssal és egy kevés kakukkfűvel. Amikor a cukkini aranybarnára pirult rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, amellyel még rövid ideig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!) A cukkinit kiszedjük a serpenyőből és melegen tartjuk.
  • A visszamaradt zsíron - lehet egy kevés olajjal kiegészíteni - a felszeletelt, besózott és borsozott csirkemellet megsütjük (kb. 3-4 perc oldalanként).
  • A pennetésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a cukkínivel és a pesztóval. A tésztát tányérra szedjük, meghintjük a szalonnapörccel, a szárazon megpirított fenyőmaggal, valamint a parmezánnal, és mellé helyezzük a csirkemell szeleteket.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 740 kcal, 1 adag/685 kcal