Cukkinikrémleves
Hozzávalók
-
50
dkg
cukkini
-
1
fej
vöröshagyma
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1,5
l
húsleves
(lehet kockából is)
-
2
dl
tejszín
-
2
evőkanál
olívaolaj
-
1
evőkanál
étkezési keményítő
-
1
csokor
kapor
-
3-4
ág
kakukkfű
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
-
A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.
-
Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, végül a cukkini kockákat.
-
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd fedő alatt - esetleg egy kevés víz hozzáadásával - puhára pároljuk.
-
Ha megpuhult, az összevágott kapor, valamint kevés húsleves hozzáadásával, botmixerrel pürésítjük.
-
Belekeverjük a többi húslevest, a tejszínt, a kevés hidegvízzel elkevert keményítőt, és egyet forralunk rajta.
-
Ha szükséges sóval, borssal még ízesíthetjük, langyosra hűtve, sajtos pirítóssal tálaljuk.