Cukkinikrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l húsleves (lehet kockából is)
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csokor kapor
  • 3-4 ág kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, majd az olívaolajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, végül a cukkini kockákat.
  4. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd fedő alatt - esetleg egy kevés víz hozzáadásával - puhára pároljuk.
  5. Ha megpuhult, az összevágott kapor, valamint kevés húsleves hozzáadásával, botmixerrel pürésítjük.
  6. Belekeverjük a többi húslevest, a tejszínt, a kevés hidegvízzel elkevert keményítőt, és egyet forralunk rajta.
  7. Ha szükséges sóval, borssal még ízesíthetjük, langyosra hűtve, sajtos pirítóssal tálaljuk.