Cukkini tempura

Hozzávalók

  • kb. 50 dkg cukkini
  • a tempura tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 db tojás
  • hideg víz
  • a sütéshez:

  • olaj
  • a panírozáshoz:

  • kevés liszt

Elkészítés

  1. A cukkinit megtisztítjuk, magját kivesszük, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. A tojás fehérjét nem túl kemény habbá felverjük, és elkeverjük a sárgájával, a liszttel és a keményítővel, valamint annyi nagyon hideg vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  3. A cukkíni szeletkékről a nedvességet leitatjuk, lisztbe hempergetjük, de a lisztet jól lerázzuk róla, végül a tempura tésztába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
  4. Bármilyen mártogatóssal (dippel) kínálhatjuk.
Recept megjegyzései

2 adag/1152 kcal, 1 adag/576 kcal