Hozzávalók
- a tempura tésztához:
- a sütéshez:
- a panírozáshoz:
Elkészítés
- A cukkinit megtisztítjuk, magját kivesszük, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk.
- A tojás fehérjét nem túl kemény habbá felverjük, és elkeverjük a sárgájával, a liszttel és a keményítővel, valamint annyi nagyon hideg vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
- A cukkíni szeletkékről a nedvességet leitatjuk, lisztbe hempergetjük, de a lisztet jól lerázzuk róla, végül a tempura tésztába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
- Bármilyen mártogatóssal (dippel) kínálhatjuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/1152 kcal, 1 adag/576 kcal