Cukkini tempura

Cukkini tempura

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a tempura tésztához:
  • a sütéshez:
  • a panírozáshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A cukkinit megtisztítjuk, magját kivesszük, és kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk.
  • A tojás fehérjét nem túl kemény habbá felverjük, és elkeverjük a sárgájával, a liszttel és a keményítővel, valamint annyi nagyon hideg vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  • A cukkíni szeletkékről a nedvességet leitatjuk, lisztbe hempergetjük, de a lisztet jól lerázzuk róla, végül a tempura tésztába forgatjuk, és bő olajban aranysárgára sütjük.
  • Bármilyen mártogatóssal (dippel) kínálhatjuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag/1152 kcal, 1 adag/576 kcal