Hozzávalók
Elkészítés
- Az alaposan megtisztított húsokat, valamint a szalonnabőrkét tegyük egy fazékba, öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Forraljuk fel, és a képződő habot a tetejéről merjük le.
- Adjunk hozzá 1 db vöröshagymát, melyet alaposan megmostunk, de a külső héját nem távolítottuk el, valamint a megtisztított fokhagymagerezdeket, babérlevelet, szemes borsot, valamint sót. (Aki szereti csípős csili- vagy cseresznyepaprikát is tehet bele.) Addig főzzük lassú tűzön - épp, hogy csak gyöngyözzön -, amíg a húsok megpuhulnak. (kb. 3-4 óra)
- A léből szedjük ki a húsokat, és csontozzuk ki. A levet szűrjük le, és tegyük hideg helyre, amíg a tetején a zsír egybe nem áll. Akkor a zsírt szedjük le róla, kicsit langyosítsuk meg, hogy folyós legyen.
-
- A félretett csülök bőrét beírdaljuk. A megtisztított burgonyát kockákra, a két fej vöröshagymát negyedekre vágjuk. Egy kisebb tepsit zsírral kikenünk, az aljára tesszük a burgonyát és a vöröshagymát, jól összekeverjük, majd ráfektetjük a csülökhúst. (Lehet egy kevés fokhagymaporral is bedörzsölni.)
- 170 fokos sütőben pirosra sütjük, közben a zsírjával néhányszor meglocsoljuk, és ezzel elkészült a második elemünk a Csülök pékné módra.
Mennyiség:
1 személyre