Csörögefánk 2.

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál rum
  • csipet
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
  2. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval téglalapokra vágjuk.
  3. A téglalapok közepét kétszer bevágjuk, és az egyik nyíláson átdugjuk a tészta egyik végét.
  4. A fánkokat bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
  5. Porcukorral megszórva tálaljuk, és sárgabarack lekvárt kínálunk hozzá.