Csörögefánk 2.
Hozzávalók
-
40
dkg
liszt
-
2
db
tojás sárgája
-
5
dkg
margarin
-
2
evőkanál
tejföl
-
2
evőkanál
porcukor
-
1
dl
fehérbor
-
2
evőkanál
rum
-
csipet
só
-
késhegynyi
szódabikarbóna
a sütéshez:
-
olaj
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
-
Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval téglalapokra vágjuk.
-
A téglalapok közepét kétszer bevágjuk, és az egyik nyíláson átdugjuk a tészta egyik végét.
-
A fánkokat bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
-
Porcukorral megszórva tálaljuk, és sárgabarack lekvárt kínálunk hozzá.