Csokis mascarpone kehely

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 db tojás
  • 4 dl tejszín
  • 5 db kristálycukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 4 adag presszókávé
  • kb. 8 db babapiskóta
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 5 cl narancslikőr

Elkészítés

  1. Az étcsokit kockákra tördeljük, és vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük.
  3. A kókuszreszeléket serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
  4. A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét és a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. (Én presszókávé helyett két tasak 2:1-ben nescafét kevertem el 1 dl meleg vízzel, narancslikőr helyett pedig csokilikőrt használtam.)
  5. A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele a pirított kókuszreszelékből is.
  6. A háromféle marcarpone krémet kelyhekbe rétegezzük.
  7. A babapiskóták egyik végét a maradék olvasztott csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látszódjon ki belőle.
  8. Lehetőség szerint néhány órai hűtés után fogyasszuk. (TV Paprika recept)
Recept megjegyzései

kb. 8 kehely/4700 kcal, 1 kehely 587 kcal