Csodás csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dkg vaj
  • késhegynyi őrölt kömény

Elkészítés

  1. A lisztet a fűszerekkel, a sóval és a fokhagymával elkeverjük. Megforgatjuk benne a kisebb szeletkékre vagy csíkokra vágott csirkemelleket.
  2. A tepsit a vajjal kikenjük, belehelyezzük a csirkemell szeletkéket, majd ráhintjük a maradék fűszeres lisztet.
  3. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk és rászórjuk a csirkére, majd ezt követi a reszelt sajt.
  4. A tejfölt az olajjal elkeverjük, és bevonjuk vele a húst. Alufóliával lefedve kb. 170º-os sütőben 1 órát sütjük. Ezt követően az alufóliát levesszük, és addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.
  5. Pirított burgonyával, rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Recept megjegyzései

Nagyon finom hozzá a koriatiki (görög saláta).