Csőbensült rakott tészta

Hozzávalók

  • 4 szelet sertés tarja
  • 30 dkg szarvacska tészta
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 l tej
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • kevés zsír vagy olaj

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a zsíron vagy olajon mindkét oldalukat kissé megsütjük. Kb. fél deciliter vizet aláöntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges közben a vizet pótoljuk.) Amikor a hús már puha, a szeleteket tányérra szedjük, de a zsiradékot az edényben hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a hideg tejjel. Csomómentesre keverjük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját, valamint a reszelt sajt felét, mellyel szintén elkeverjük.
  3. A szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a hús zsiradékába forgatjuk. Hozzáadjuk a besamel mártás felét, ezzel szintén elkeverjük. Egy sütőtálat vajjal kikenünk. Belekanalazzuk a tészta felét. Rátesszük a hússzeleteket, amelyeket a tészta másik felével beborítunk. Végül a tetejére simítjuk a maradék mártást, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
  4. Sütőben szép pirosra sütjük.
Recept megjegyzései

3-4 személy részére