Hozzávalók
Elkészítés
- A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a zsíron vagy olajon mindkét oldalukat kissé megsütjük. Kb. fél deciliter vizet aláöntünk, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges közben a vizet pótoljuk.) Amikor a hús már puha, a szeleteket tányérra szedjük, de a zsiradékot az edényben hagyjuk.
- Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajon a lisztet fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a hideg tejjel. Csomómentesre keverjük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojás sárgáját, valamint a reszelt sajt felét, mellyel szintén elkeverjük.
- A szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a hús zsiradékába forgatjuk. Hozzáadjuk a besamel mártás felét, ezzel szintén elkeverjük. Egy sütőtálat vajjal kikenünk. Belekanalazzuk a tészta felét. Rátesszük a hússzeleteket, amelyeket a tészta másik felével beborítunk. Végül a tetejére simítjuk a maradék mártást, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
- Sütőben szép pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3-4 személy részére