Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát burgonyahámozóval megtisztítjuk, fás végeit levágjuk, feldaraboljuk. Sós, cukros vízben 10-15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
- A szűzérméket felszeleteljük, kicsit kiveregetjük. Egy teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a sózott borsozott hússzeleteket elősütjük benne.
- A hússzeleteket sütőtálba rendezzük, ráterítjük a spárga darabokat, és bevonjuk besamelmártással. A mártáshoz a vajban a lisztet egy-két percig megfuttatjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, és állandóan kevergetve csomómentesre besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, kevés reszelt szerecsendiót és fehérborsot.
- A mártás tetejére reszelt sajtot szórunk, és 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 978 kcal, 1 adag/494 kcal