Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, fás végét levágjuk (ne sajnáljuk, ha esetleg nagyobb darabot kell levágni a spárgából, mert a fás részek meghagyása az egész ételt elronthatja), és a szokásos módon, (cérnával kis kötegekbe kötve, sós vízben, pici cukorral) roppanósra főzzük.
- Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, beletesszük a lecsöpögtetett, "cérnátlanított" spárgasípokat, és megszórjuk az apróra összevágott sonkával.
- A felforrósított vajra rászórjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejszín és kb. 1,5 dl spárga főzőlé keverékével. Simára keverjük, besűrítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
- Az így elkészült besamelmártást langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, és bevonjuk vele a sonkás spárgát. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Mennyiség:
1 személyre