Hozzávalók
Elkészítés
- A spárgákat, spárga-, vagy burgonyahámozóval meghámozzuk. (A tetején lévő kb. 3 cm-es részt nem kell hámozni.) A végét kb. 2 cm-es nagyságban levágjuk. (Amíg a fás rész tart.) Egy nagy fazékban sós vizet öntünk, ha forr, belehelyezzük a spárgasípokat. Kb. 8-10 percig főzzük, hideg vízzel teli tálba szedjük. Ha kihűlt, jól lecsepegtetjük.
- Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat/margarint, ha felolvadt tegyük bele a lisztet, fehéredésig keverjük, majd öntsük bele a tejet , és jól forraljuk ki. Ha a tűzről levettük, keverjük hozzá a tojás sárgáját, és a reszelt sajt nagy részét. Ízesítsük sóval, őrölt borssal és szerecsendióval.
- A lecsepegtetett spárgákat tegyük egy vajjal kikent tűzálló tálba, vagy tepsibe. Öntsük rá a sajtos-besameles mártást, A maradék reszelt sajttal meghintve, 150⁰-os sütőben , kb. 30-35 perc alatt, aranybarnára sütjük.
- A baconszalonnát, kevés olajon ropogósra sütjük.
- A csőben sült spárgát, a sült baconnal önállóan, vagy bármilyen körettel (pl. petrezselymes újburgonya) tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre