
Hozzávalók
- a besamel mártáshoz:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk.
- Egy sütőtál alját vajjal vékonyan kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a leszűrt, jól lecsepegtetett brokkoli rózsákat, és leöntjük a besamel mártással.
- A mártáshoz a maradék vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, nagyon rövid ideig pirítjuk - de vigyázzunk, hogy a liszt ne barnuljon meg -, majd apránként a tejjel felöntjük, csomómentesre elkeverjük és jól besűrítjük.
- A tűzről levéve elkeverjük benne a tojássárgát, ízesítjük sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval, valamint a reszelt sajt felével.
- Miután a mártást ráöntöttük a brokkolira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 2-3 adag/971 kcal, 1 adag/323 kcal (3 adaggal számolva)