
Hozzávalók
- a besamelmártáshoz:
- a sütőtál kikenéséhez:
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben félpuhára előfőzzük. A sütőtálat (kisebb tepsit) vajjal kikenjük, és meghintjük zsemlemorzsával. A brokkolit leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a sütőtálba rakosgatjuk.
- A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágva a brokkolira halmozzuk, és beborítjuk a sonkaszeletekkel.
- 5 dkg füstölt sajtot vékony szeletkékre vágunk, és a sonka tetejére szórjuk.
- Elkészítjük a besamelmártást. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, melyet fehéredésig pirítunk, felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Ha langyosra hűlt belekeverjük a tojássárgát és a reszelt sajtot.
- A brokkolit a mártással leöntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a mártás aranybarnára pirul a tetején.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2adag/1 260 kcal, 1 adag/630 kcal