Csőben sült brokkoli sonkával

Csőben sült brokkoli sonkával

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
  • a besamelmártáshoz:
  • a sütőtál kikenéséhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és sós vízben félpuhára előfőzzük. A sütőtálat (kisebb tepsit) vajjal kikenjük, és meghintjük zsemlemorzsával. A brokkolit leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és a sütőtálba rakosgatjuk.
  • A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágva a brokkolira halmozzuk, és beborítjuk a sonkaszeletekkel.
  • 5 dkg füstölt sajtot vékony szeletkékre vágunk, és a sonka tetejére szórjuk.
  • Elkészítjük a besamelmártást. A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, melyet fehéredésig pirítunk, felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. Ha langyosra hűlt belekeverjük a tojássárgát és a reszelt sajtot.
  • A brokkolit a mártással leöntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a mártás aranybarnára pirul a tetején.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2adag/1 260 kcal, 1 adag/630 kcal