Csirkés pita

Hozzávalók

  • 6 db készen vásárolt pitakenyér
  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • jégsaláta
  • lilahagyma
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A joghurtokat ritka szövésű konyharuhába öntjük, és fellógatva a savót kicsepegtetjük belőle. Az így nyert krémes joghurtba belekeverjük a reszelt fokhagymát és egy csipetnyi sót.
  2. A pitakenyereket a tasakon lévő leírás alapján elkészítjük.
  3. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon, sóval, borssal ízesítve, megsütjük.
  4. A zöldségeket felszeleteljük, a salátát apróbb falatkákra tépkedjük.
  5. A pitakenyereket rétegezve megtöltjük a hússal, joghurttal és a zöldségekkel.