
Hozzávalók
- a mártáshoz:
- a sütőtál kikenéséhez:
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
- A spagettit szintén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a csirkemell szeletek mindkét oldalát elősütjük. (Kb. 2-2 perc oldalanként)
- A sajtos besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot, csak addig hagyjuk a tűzön, míg a sajt felolvad. A tojások sárgáját a tejszínnel elhabarjuk, majd belekeverjük a kissé már meghűlt mártásba. Ízesítjük a reszelt szerecsendióval, valamint ha szükséges még sóval.
- Egy sütőtál alját vékonyan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Erre halmozzuk a leszűrt tésztát, majd a csirkemellet, majd a brokkolit. Az egészet leöntjük a sajtos besamelmártással, tetejét kevés reszelt sajttal szórjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (kb.40 perc)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/4073 kcal, 1 adag/1018 kcal