Csirkepörkölt

Csirkepörkölt

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/8Utasítások
  • A csirkecombokat (szárnyakat) megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk.
  • A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
  • A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, beletesszük a csirkedarabokat, (ha van, az apróra vágott zöldpaprikát és a lehéjazott, szintén kis kockákra vágott paradicsomot) megsózzuk.
  • Egy pici vizet öntünk rá, hogy a paprika nehogy megkeseredjen, és addig pörköljük, amíg a csirkehús kifehéredik.
  • Ezt követően még kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
  • Közben kevergetjük, és az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  • Rendszerint galuskával tálaljuk - de ha nem szeretnénk vele bíbelődni, bármilyen főtt tésztát - itt nem a cérnametéltre gondolok - is adhatunk hozzá.
  • Tálaláskor a pörköltet a tejföllel meglocsoljuk.
Mennyiség: 1 személyre