
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecombokat (szárnyakat) megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk.
- A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
- A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, beletesszük a csirkedarabokat, (ha van, az apróra vágott zöldpaprikát és a lehéjazott, szintén kis kockákra vágott paradicsomot) megsózzuk.
- Egy pici vizet öntünk rá, hogy a paprika nehogy megkeseredjen, és addig pörköljük, amíg a csirkehús kifehéredik.
- Ezt követően még kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
- Közben kevergetjük, és az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
- Rendszerint galuskával tálaljuk - de ha nem szeretnénk vele bíbelődni, bármilyen főtt tésztát - itt nem a cérnametéltre gondolok - is adhatunk hozzá.
- Tálaláskor a pörköltet a tejföllel meglocsoljuk.
Mennyiség:
1 személyre