Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg bacon szalonna
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • bors

Elkészítés

  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
  2. A tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük.
  3. A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához.
  4. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
  5. A masszát a formába simítjuk, és ráhajtjuk a lelógó bacon szalonnát. Hosszában, a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
  6. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
  8. Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, míg a szalonna és a sajt megpirul a tetején.
  9. Langyosan szeleteljük.