Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk.
- A tejfölt, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, az apróra vágott petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük.
- A felkockázott húst hozzáadjuk a sajtos-tejfölös masszához.
- Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük bacon szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
- A masszát a formába simítjuk, és ráhajtjuk a lelógó bacon szalonnát. Hosszában, a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
- Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.
- Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és addig pirítjuk, míg a szalonna és a sajt megpirul a tetején.
- Langyosan szeleteljük.
Mennyiség:
1 személyre