Csirkemell csíkok bakonyi módra

Csirkemell csíkok bakonyi módra

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vizet öntünk alá.
  • A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a paprikás-hagymás alaphoz, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ekkor rászórjuk a felszeletelt gombát, szükség szerint sózzuk, és fedő alatt a húst puhára pároljuk.
  • A keményítőt kevés hideg vízzel, majd a tejföllel csomómentesre kikeverjük, Ráöntjük a megpuhult húsra, jól kiforraljuk. Galuskával, esetleg rizzsel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 129 kcal, 1 adag/532 kcal