Csirkemell camembert mártással, mogyoróbundában sült almával

Csirkemell camembert mártással, mogyoróbundában sült almával

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a panírozáshoz:

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A mogyorót megpirítjuk és aprítógéppel ledaráljuk.
  • A csirkemellet kissé kiveregetjük, besózzuk.
  • A camembert apróra tördeljük, és a tejszín felével, alacsony hőfokon felolvasztjuk.
  • A tejszín másik felét simára keverjük a keményítővel.
  • Amikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáadjuk a keményítős tejszínt, és besűrítjük.
  • Az almákat kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat kiszúrjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, az őrölt mogyoróba forgatjuk, és olajban kisütjük.
  • A csirkemelleket meghintjük frissen őrölt borssal, csilipehellyel, és kevés olajon megsütjük.
  • A megsült húst tányérokra helyezzük, megöntözzük a sajtmártással, és melléhelyezzük a rántott almaszeleteket.
  • Ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk hozzá sült burgonya vagy rizsköretet is.
Mennyiség: 1 személyre