Csirkemáj baconbundában

Hozzávalók

0/7Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A csirkemájat hártyáitól és az esetleges epemaradványoktól megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlővel a nedvességet leitatjuk, a két lebenyt különválasztjuk.
  • Az összes májat egy nagy tálba tesszük, megszórjuk őrölt borssal, szárított majoránnával és sóval. A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is elég sós.
  • Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a májdarabokat egyenként beletekerjük egy szelet baconba, és szép sorjában - hogy a szalonna vége alól legyen - beletesszük a tálba.
  • A tekercsek tetejét meghintjük sültcsirke fűszersóval.
  • Kb. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  • Burgonyapürével/rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre