Csirkecombfilé Budapest módra

Hozzávalók

    a húsraguhoz:

  • 8o dkg filézett csirkecomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 1 db TV paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • a májraguhoz:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • őrölt bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • a gombaraguhoz:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 ág kakukkfű (vagy 1/2 mokkáskanál szárított)
  • 1/2 csokor apróra vágott petrezselyem
  • őrölt bors
  • 30 dkg zöldborsó

Elkészítés

  1. A húst és a májat csíkokra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk, petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát felkockázzuk. Minden ragut külön készítünk el, hogy az ízek ne keveredjenek, majd ha mindegyik elkészült, gyorsan összepirítjuk.
  2. A zöldborsót sós vagy vegetás vízben puhára pároljuk.
  3. A húsraguhoz az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húscsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, majd a bort hozzáöntve puhára pároljuk.
  4. A májraguhoz a vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsompürét, meghintjük a borssal és a majorannával, majd fedő alatt puhára főzzük, és a végén megsózzuk.
  5. A gombaraguhoz az olajon szintén megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a bort, kakukkfüvet, sót, borsot, és addig pirítjuk, amíg a levét elfövi. A végén meghintjük a vágott petrezselyemmel.
  6. Mikor ezzel végeztünk a háromféle ragut összekeverjük, hozzáadjuk a leszűrt borsót, és 1-2 perc alatt összepirítjuk.
  7. Köretként párolt rizs illik hozzá.
Recept megjegyzései

kb. 5 adag/2810 kcal, 1 adag/562 kcal