Csirkecombfilé Budapest módra

Csirkecombfilé Budapest módra

Hozzávalók

0/25Hozzávalók
    a húsraguhoz:
  • a májraguhoz:
  • a gombaraguhoz:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A húst és a májat csíkokra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk, petrezselymet apróra vágjuk, a paprikát felkockázzuk. Minden ragut külön készítünk el, hogy az ízek ne keveredjenek, majd ha mindegyik elkészült, gyorsan összepirítjuk.
  • A zöldborsót sós vagy vegetás vízben puhára pároljuk.
  • A húsraguhoz az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húscsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát, paradicsompürét és a paprikát. Ízesítjük sóval, borssal, majd a bort hozzáöntve puhára pároljuk.
  • A májraguhoz a vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsompürét, meghintjük a borssal és a majorannával, majd fedő alatt puhára főzzük, és a végén megsózzuk.
  • A gombaraguhoz az olajon szintén megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a szeletelt gombát, hozzáadjuk a bort, kakukkfüvet, sót, borsot, és addig pirítjuk, amíg a levét elfövi. A végén meghintjük a vágott petrezselyemmel.
  • Mikor ezzel végeztünk a háromféle ragut összekeverjük, hozzáadjuk a leszűrt borsót, és 1-2 perc alatt összepirítjuk.
  • Köretként párolt rizs illik hozzá.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 5 adag/2810 kcal, 1 adag/562 kcal