Csirkecomb zöldségágyon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék (bors, fokhagyma, kömény, paprika, stb.)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai vagy TV paprika
  • 3 db nagyobb gomba
  • 4 g fokhagyma
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1 db lilahagyma
  • őrölt bors
  • a díszítéshez:

  • koktélparadicsom
  • petrezselyem/majoranna/bazsalikom levél

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (csirke fűszersót most ne használjunk, mert a sótól a csirke levet enged). Fedeles műanyag dobozba, vagy mélyebb tálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, fokhagymát és lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, a paprikát vékonya felcsíkozzuk, a cukkinit (héjastól) kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Meghintjük sóval, borssal és a kakukkfűvel, majd lazán összekeverjük.
  3. A hús alól felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk benne a csirkecombokat. Meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.
  4. A zöldségeket egy tűzálló edénybe terítjük, rátesszük a combokat és meglocsoljuk a pecsenye levével, 180⁰C-ra előmelegített sütőben (kb. 50 percig) pirosra sütjük.
  5. A sültet félbevágott koktélparadicsommal, valamint majoránna / petrezselyem / bazsalikom levélkékkel díszítjük.