Hozzávalók
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A csirkecombokat megtisztítjuk, papírtörlővel szárazra töröljük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel (csirke fűszersót most ne használjunk, mert a sótól a csirke levet enged). Fedeles műanyag dobozba, vagy mélyebb tálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát, fokhagymát és lilahagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk, a paprikát vékonya felcsíkozzuk, a cukkinit (héjastól) kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Meghintjük sóval, borssal és a kakukkfűvel, majd lazán összekeverjük.
- A hús alól felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk benne a csirkecombokat. Meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal.
- A zöldségeket egy tűzálló edénybe terítjük, rátesszük a combokat és meglocsoljuk a pecsenye levével, 180⁰C-ra előmelegített sütőben (kb. 50 percig) pirosra sütjük.
- A sültet félbevágott koktélparadicsommal, valamint majoránna / petrezselyem / bazsalikom levélkékkel díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre