
Hozzávalók
- a páchoz:
- a mártáshoz:
- a díszítéshez:
Elkészítés
- A csirkehúst kockákra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, majd a húskockákat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- A mártáshoz az olajon aranyszínűre fonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, chiliport, őrölt koriandert és római köményt, fél percig kicsit pirítjuk, majd beletesszük a felaprított fokhagymát, mellyel szintén fél percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, kb. 1-2 percig főzzük, végül belekeverjük a paradicsompürét. 4-5 perc főzés után beletesszük a marinált csirkét, hozzáöntjük a vizet, és az egészet jól elkeverjük.
- Kis lángon 15-20 percig főzzük, közben néhányszor keverjük meg. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, és még addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (kb. még 5 perc).
- Basmati rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott korianderrel/petrezselyemmel szórjuk meg.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
4 adag/1 746 kcal, 1 adag/436 kcal