Csirke tikka (a’ la John Burton Race)

Csirke tikka (a' la John Burton Race)

Hozzávalók

0/22Hozzávalók
  • a páchoz:
  • a mártáshoz:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A csirkehúst kockákra vágjuk, a pác hozzávalóit összekeverjük, majd a húskockákat beleforgatjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • A mártáshoz az olajon aranyszínűre fonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, chiliport, őrölt koriandert és római köményt, fél percig kicsit pirítjuk, majd beletesszük a felaprított fokhagymát, mellyel szintén fél percig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, kb. 1-2 percig főzzük, végül belekeverjük a paradicsompürét. 4-5 perc főzés után beletesszük a marinált csirkét, hozzáöntjük a vizet, és az egészet jól elkeverjük.
  • Kis lángon 15-20 percig főzzük, közben néhányszor keverjük meg. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, és még addig főzzük, amíg a csirke teljesen megpuhul (kb. még 5 perc).
  • Basmati rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott korianderrel/petrezselyemmel szórjuk meg.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/1 746 kcal, 1 adag/436 kcal