Hozzávalók
- a marinádhoz:
Elkészítés
- A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.)
- Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta.
- Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük.
- A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük.
- A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A guacamole mártásból a tortilla tekercsekbe is tehetünk.)
Mennyiség:
1 személyre