Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkecsontot a tisztított és feldarabolt zöldségekkel, valamint a fűszerekkel és sóval egy nagy leveses fazékba tesszük. Felöntjük 6 l hideg vízzel és felforraljuk. A tetején képződött habot leszedjük, és lassú tűzön kb. 3 órát főzzük.
- Az alaplevet finom szűrőn átszűrjük, és egy éjszakára a hűtőbe, vagy hidegre tesszük. Másnap a tetejéről leszedjük a megdermedt zsírt. Rögtön felhasználhatjuk, vagy mélyhűtőben lefagyaszthatjuk.
- Ha az alaplé készítésénél csirkemellet is használunk, a főtt húst – borsos ára miatt – egyéb ételekhez pl.: főzelék feltét, kínai csípős-savanyú leves, stb. használjuk fel. A fenti hozzávalókat arányosan csökkentve kisebb adagot is készíthetünk.
Mennyiség:
1 személyre