Csípős-savanyú leves 2.

Csípős-savanyú leves 2.

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A zöldségeket megtisztítjuk. A zellergumót, a répát vékony csíkokra, a pórét pedig félbevágjuk, és karikákra szeleteljük. Az újhagymát a zöld szárával együtt szintén felkarikázzuk. A gombát és a leszűrt bambuszrügyet vékony szeletekre vágjuk.
  • A leveskockákat 1 liter vízzel felfőzzük. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a bambuszrügyet és a gombát, majd 5 perc múlva a pórét, az újhagymát és a borsót. (Ha fagyasztott borsót használunk, ne olvasszuk fel.)
  • Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, hozzáadjuk a csiliport/Erős Pistát, valamint a borecetet. A levesbe keverjük, és ízlés szerint sóval, borssal és a csiliporral fűszerezzük, és még 5 percig főzzük. Ezután a tűzről levesszük, beleszórjuk az üvegtésztát, megkeverjük, és fedő alatt 3-4 percig hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Nagyon forrón tálaljuk.
  • (Még finomabb, ha sampinyon gomba helyett shi-take gombát, illetve ennek szárított változatát (30 gr) használunk. A szárított gombát felhasználás előtt 1 órára meleg vízbe beáztatjuk, ezután vágjuk csíkokra. Az áztatólevet finom íze miatt az alapléhez használjuk fel.)
Mennyiség: 1 személyre