Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat az ízületeknél három darabra vágjuk és besózzuk.
- A ketchupot, őrölt borsot, mézet, csilit, pirospaprikát és a szójaszószt elkeverjük, belehelyezzük a besózott szárnyakat. Jól összeforgatjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
- Az olajat felforrósítjuk, és páccal együtt ráhalmozzuk a csirkeszárnyakat. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort/vizet, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
- Ezt követően a fedőt levéve kb. még egy negyedórát főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor rászórjuk és elkeverjük benne a szezámmagot, és kb. 2-3 perc alatt készre pároljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag