Csilis-mézes csirkeszárny

Hozzávalók

0/11Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A csirkeszárnyakat az ízületeknél három darabra vágjuk és besózzuk.
  • A ketchupot, őrölt borsot, mézet, csilit, pirospaprikát és a szójaszószt elkeverjük, belehelyezzük a besózott szárnyakat. Jól összeforgatjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Az olajat felforrósítjuk, és páccal együtt ráhalmozzuk a csirkeszárnyakat. Rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort/vizet, és fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  • Ezt követően a fedőt levéve kb. még egy negyedórát főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor rászórjuk és elkeverjük benne a szezámmagot, és kb. 2-3 perc alatt készre pároljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

2 adag