Csilis csirkeszárny

Hozzávalók

0/10Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A csirkeszárnyakat ízekre daraboljuk. (A végeket tegyük félre, felhasználhatjuk levesekbe.) A szárnydarabokat kissé bevagdossuk, majd besózzuk.
  • A páchoz összekeverjük a ketchupot, szójaszószt, mézet, borsot, csilit és a balzsamecetet. A húsokat a pácba alaposan beleforgatjuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Az olajat/zsírt felforrósítjuk, a páccal együtt beletesszük a szárnyakat, elkeverjük, és fedő alatt kb. félórát főzzük. (Közben néhányszor keverjük meg.)
  • Ezután a fedőt levesszük, és kb. 15 percig, amíg a hús teljesen megpuhul tovább főzzük, majd néhány perccel a főzés befejezése előtt megszórjuk a szezámmaggal.
Mennyiség: 1 személyre