Hozzávalók
- + a kakaós cipóhoz:
- a kenéshez:
Elkészítés
- Az élesztőt, kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztet, a maradék cukorral, és a többi hozzávalóval, valamint a felfuttatott élesztővel jól bedagasztjuk, és két részre osztjuk.
- A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztacipóhoz adjuk, jól összegyúrjuk.
- A cipókat letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és mindkét tésztát elfelezzük.
- Egyforma méretű lapokat nyújtunk belőle, majd a fehéret alulra tesszük, ráfektetjük a kakaósat, és szorosan feltekerjük.
- A rudakat sütőformába tesszük, és újabb 30 percig letakarva kelesztjük.
- Tetejét a felvert tojással megkenjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával.)
Mennyiség:
1 személyre