Cseresznyés pite

     

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • kb. 0,25 dl tej
  • a töltelékhez:

  • 50 dkg cseresznye
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 marék zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
  2. A tészta kétharmadát köralakúra nyújtjuk, és egy kb. 24 cm átmérőjű piteformába helyezzük.
  3. A tészta alját zsemlemorzsával megszórjuk.
  4. Ráhalmozzuk a kimagozott, fahéjas cukorral elkevert cseresznyét.
  5. A maradék tésztából a pite tetejét berácsozzuk.
  6. 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.