
Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A búzadarát, lisztet, csipet sót, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat nagyobb tálba tesszük.
- 3 dkg vajat langyosra olvasztunk.
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat szintén a tálba öntjük, majd a tejjel és az olvasztott vajjal az egészet simára keverjük. Legalább félórát pihentetjük, hogy a dara és a liszt kellően megdagadjon.
- A tojások fehérjét a maradék cukorral, és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A pihentetett tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- Egy nagyobb, magas falú serpenyőben a maradék 5 dkg vajat felhevítjük, beleöntjük a masszát, és a közepesnél valamivel nagyobb fokozaton, lefedve hagyjuk sülni. Mikor az alja már szépen megpirult falapáttal megfordítjuk, majd fedő nélkül kevergetve addig sütjük, amíg nagyobb morzsákra nem hullik, és aranyszínűre pirul.
- Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre