
Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A mazsolát rumaromával ízesített vízbe, rumba, vagy akár vízbe beáztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral/kivonattal elkeverjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgás masszához a tejet, lisztet apránként hozzákeverjük. Óvatosan hozzávegyítjük a felvert fehérjét és a leszűrt mazsolát.
- A vajat egy serpenyőben felhevítjük, beleöntjük a tésztát. Gyenge tűzön aranybarnára sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk. Ekkor egy fakanál segítségével apróra (2-3 cm-es darabokra) szaggatjuk, és teljesen átsütjük.
- Melegen, baracklekvárral, valamint porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag